Het trainingsteam

Ons trainingsteam bestaat uit enthousiaste trainers die graag het maximale uit de cursisten willen halen. Dit doen zij door altijd in ontwikkeling te blijven. Door feedback van de cursisten en van medetrainers zijn we altijd bezig om onze methodieken en aanpak aan te passen ,waardoor deze steeds meer voldoet aan de trainingsbehoefte van de cursist. Ons trainingsteam bestaat uit trainers welke zich hebben gespecialiseerd in een speltak of bouw.

Scouting Nederland is ook altijd bezig om zich te ontwikkelen en komt regelmatig met vernieuwingen en veranderingen. Het trainingsteam wil daarvan op de hoogte zijn en blijven om zo nodig deze ideeen van het land te kunnen integreren binnen de trainingen. Een afvaardiging van het trainingsteam bezoekt daarom twee keer per jaar het landelijke trainingsberaad. Zo blijven zij op de hoogte, is er een terugkoppeling naar het land en kunnen wij ook onze ideeën met andere regio’s uitwisselen.

De trainer wordt ook getraind. Zo kunnen zij de Elementaire Trainersvaardigheden (cursus) volgen en organiseert het trainingsteam ook een keer per jaar een eigen train de trainerdag. Op die dag gaan de trainers met elkaar in gesprek over de kwaliteit en de organisatie van de trainingen in onze regio. De opbrengsten van deze dag worden vertaald naar de start- en programmatraining en zo blijven wij in ontwikkeling.

 

Wie zijn onze trainers:

richelle
Naam : Richelle van Haaren
Functie bij scouting : activiteitencoordinator van de regio, trainer bij het trainersteam, groepsbegeleidster bij Scouting Ussen.
Beroep / werk : leerkracht groep 3 op een basisschool en coördinator van de groepen 1 tot 4.
Wie ben ik? : Met mijn zevende jaar bij scouting gekomen en nooit meer weggegaan. Van lid naar leiding bij verschillende speltakken, maar 10 jaar lang welpenleidster geweest bij Scouting Ussen. Sinds enige jaren geef ik geen leiding meer aan de speltakken, maar ben ik groepsbegeleidster van Scouting Ussen en heb zitting in het bestuur. Als groepsbegeleidster begeleid ik de verschillende stafteams. Ik geef de leiding tips en ondersteun bij hulpvragen over de kinderen, ouders, het team en de speltak in het algemeen. Daarnaast begeleid ik ook de ROC stagiaires die bij ons stage lopen in het kader van de maatschappelijk stage. In het dagelijks leven ben ik leerkracht van groep 3 op een kleine basisschool in Oss en ben tevens daar de coördinator van de groepen 1 tot en met 4. Sinds een aantal jaar ben ik nu trainer bij het trainersteam van de regio en train met name de onderbouw. Tegenwoordig houdt ik me ook bezig met de activiteiten in onze regio.Hans
Naam : Hans van Rosmalen
Functie bij scouting : Trainer regio Noordoost Brabant, lid Scouting Uotha Uden
Beroep / werk : Constructeur
Wie ben ik? : Ik ben scout in hart en nieren. Op mijn zevende kwam ik voor het eerst bij de scouting binnenlopen. Sindsdien is het wekelijks vaste prik. Eerst als jeugdlid, later als staflid. Ik wilde echter ook graag mijn enthousiasme op andere stafleden overbrengen. Daarom ben ik sinds 2007 bij het trainingsteam gekomen. Naast de scouting besteed ik ook veel tijd aan andere hobby’s zoals veldlopen, survival en reizen. Tijdens werktijd doe ik echter iets heel anders. Dan kan ik mijn creativiteit gebruiken bij het ontwerpen van bouwconstructies voor onder andere bruggen, kades, sportcomplexen, kantoren, elektriciteitscentrales etc.

ed
Naam : Ed de Jager
Functie bij scouting :
Beroep / werk :
Wie ben ik? :monique
Naam : Monique den Brok
Functie bij scouting : Trainer Regio Noordoost Brabant, welpenleider bij Scouting Titus Brandsma, coördinator Jantje Beton Collecte in de gemeente Oss.
Beroep / werk :  Pedagogisch medewerker op een Kinderdagverblijf.
Wie ben ik? : Ik ben door een vriendin meegenomen naar scouting en daar sinds 1995 zeer betrokken als eerst kabouterleiding en nu welpenleiding. Naast het leiding geven zet ik me voor de groep in als coördinator van de jaarlijkse Jantje Beton Collecte. Op zoek naar een nieuwe uitdaging ben ik eind 2009 bij het trainingsteam terechtgekomen. Ik vind het leuk om nieuwe leiding bewust te maken van wat het inhoudt leiding te zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn. In het dagelijks leven werk ik momenteel als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Ik begeleid kinderen in de leeftijd van 3 tot 4 jaar en probeer ze spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Ik heb daarvoor 10 jaar bij een buitensportbedrijf gewerkt en daarvoor heel wat tijd in de Belgische Ardennen en Zuid-Frankrijk doorgebracht. Ik heb een coachingsopleiding gevolgd en trainingen gegeven op het gebied van veiligheidsbewustzijn. Nu ik een partner en zoontje heb, past het werk op kinderdagverblijf het best bij mij. Vroeger klom ik veel, nu is tennissen één van mijn hobby’s, naast natuurlijk tijd doorbrengen met mijn gezin.